Skip to content

Abordarea proiectului privind educatia timpurie

Obiectivul specific nr. 3 al proictului constă în  accesibilizarea participării a 260 copii, proveniți din medii sociale dezavantajate, în sistemul de educație timpurie, prin dezvoltarea unui program educațional suport, centrat pe copil.  

Programul suport pentru educatie timpurie se va derula în 4 grădinițe din județul GALAȚI, în cadrul proiectului ORIZONT – educație pentru comunitatea viitorului.

Acestea, sunt cele patru grădinițe ce funcționează pe lângă unitățile de învățământ din mediul rural, selectate ca  parteneri asociați ai Inspectoratului Școlar Județean Galați în derularea proiectului:

  1. Grădinița cu Program Normal Oancea
  2. Grădinița cu Program Normal Berești
  3. Grădinița cu Program Normal Frumușița
  4. Grădinița cu Program Normal Barcea
2

In primele luni de proiect vor fi selectati 60 de anteprescolari si 200 de prescolari, care vor fi implicati in activitati de joc si dezvoltare personala/în medie de 20 preșcolari/grupă, cu 2 Experți educație timpurie alocați pentru fiecare grupă.
Activitățile se vor derula minimum 8 ore/săptămână, repartizate în funcție de nevoile identificate și de resursele existente, în grădiniță sau în afara ei, iar cu anteprescolarii de 2-3 ani 1 activitate/ saptamana de acomodare cu mediul si activitatile din gradinita. Parintii copiilor vor beneficia de consiliere parentala. Se vor folosi resurse educationale deschise, create pentru educatie timpurie.

Acest obiectiv specific  este susținut de activitatea A4. Dezvoltarea unui program suport pentru educatie timpurie – PSET, avand urmatorul rezultat previzionat: 260 de copii sprijiniți pentru a intra și a se menține în programul suport de educație timpurie  care va produce rezultatul R6R6: 260 de copii sprijiniți pentru a intra și a se menține în programul suport de educație timpurie

Rezultate estimate:

1 metodologie de selecție GT preșcolari;
1 program suport de educație timpurie;
13 fișe de monitorizare (1 fișă/grupă);
200 preșcolari selectați și înscriși în GT
60 de antepreșcolari cuprinși în activități educaționale
1 metodologie de acordare subvenții
sprijin financiar pentru 260 de preșcolari
1 structura kit sportive preșcolari
1 structura kit arte preșcolari
1 structura kit educational preșcolari (materiale didactice si rechizite)
sesiuni de educație parentală lunare